Luontoelämyksiä kokoukseen Murikanrannassa -
Juha Leppäniemen TOP 5:

  • Ohjattu rastipistekilpailu tarjoaa pieniä tehtäviä ja hauskanpitoa kaikille.
  • Laser- ja paintball-kisoissa on luvassa reipasta menoa metsäisessä ympäristössä.
  • Murikanrannan frisbeegolf-rata on aivan omanlaisensa: osin rakennusten keskellä, osin metsässä. Mainio mahdollisuus kokeilla suosittua lajia tai hioa taitojaan.
  • Säiden suosiessa kannattaa lähteä Näsijärvelle soutelemaan ja mato-ongelle tai polkupyörällä tutustumaan teiskolaiseen maisemaan.
  • Murikanrannan laavu on käytössä ympäri vuoden. Sinne tulistelemaan, makkaranpaistoon ja nokipannukahvien keittoon!

Luonto houkuttaa Murikanrantaan

Tiivis ja tehokas kokous vaatii vastapainoa. Kokoushotelli Murikanranta kutsuu kävijänsä ”ulkomaille Teiskoon” ja luontoon rentoutumaan kokouksen lomassa.

Tutkimusten mukaan lyhytkin oleskelu luonnossa rentouttaa, lievittää stressiä ja auttaa muun muassa laskemaan verenpainetta. Kokoushotelli Murikanrannassa tämä tiedetään käytännössä, sen takaa sijainti Tampereen Teiskossa, Näsijärven rannalla ja metsän siimeksessä.

– Miljöö on se, millä me erotumme kaupunkien kokoushotelleista. Meille tarjouspyynnön tekevä asiakas on yleensä miettinyt jo ennakkoon, että haluaisi kokouksensa yhteyteen jonkin luontoon liittyvän aktiviteetin, kertoo Murikanrannan toimitusjohtaja Juha Leppäniemi.

Luontoa voi nauttia monessa muodossa – Murikanrannassa se aukeaa jo ikkunoista miellyttävinä maisemina ja antaa mahdollisuudet monenlaiseen ajanviettoon. Leppäniemen mukaan asiakkaat haluavat ohjattua toimintaa, ja usein toiveena on kaikille sopiva matalan kynnyksen liikunta- tai luontoaktiviteetti.

– Esimerkiksi lähiympäristössä järjestetyt rastipistekilpailut ovat olleet meillä oikein pidettyjä. Palaute kertoo, että osallistujilla on ollut kivaa, Leppäniemi sanoo.

Luontotoimintaa on helppo räätälöidä vaativampaan tai vapaamuotoisempaan suuntaan sen mukaan, mitä kunkin kokouksen väki haluaa. Leppäniemen erityinen suosikki on Murikanrannan laavu, jossa voi tulistella ja evästellä leppoisissa tunnelmissa.

– Savu tuoksuu ja nuotio rätisee, ilmapiiri on rento ja juttu voi kulkea ihan eri tavalla kuin kokoushuoneessa, Leppäniemi kuvailee.

Meidän talo, meidän maisemat – meillä on täällä valtava taideteos, joka päivä hiukan eri näköinen sään ja vuodenaikojen vaihtelun mukaan, toteaa toimitusjohtaja Juha Leppäniemi Murikanrannasta.

Vanha kunnon ”ulkomaille Teiskoon” -lausahdus käy toteen Murikanrannassa, vaikka paikka on vain reilun puolen tunnin matkan päässä Tampereen keskustasta. Leppäniemen määritelmän mukaan Murikanranta on sen verran lähellä, että sinne on helppo saapua mistä tahansa eteläisen Suomen alueella, mutta samalla riittävän kaukana, jotta tuntee tulleensa toisaalle.

– Maisemanvaihdos virkistää ja antaa mahdollisuuden ajatella työasioita vähän etäämmältä, erilaisessa ympäristössä.

Luonto rentouttaa lyhyelläkin käynnillä, mutta täydemmin luontokokemukset limittyvät majoittuvaan kokoukseen. Siinä ehditään tulopäivänä kokoontua asioiden äärellä, jatketaan ohjatulla toiminnalla ja rauhoitutaan rantasaunalla. Seuraavana päivänä on vielä ennen kotiinlähtöä aikaa jatkaa kokousta.

Murikanrannassa on meneillään perusparannus- ja kehityshanke. Vuoden 2018 alusta lähtien talon kävijöitä – niin kokousvieraita kuin vapaa-ajan matkaajia – palvelevat täysin uusitut huoneet, ravintola- ja kokoustilat sekä kylpyläosasto. Luonto säilyy tärkeänä houkuttimena, joten sen hyödyntämiseksi tehdään koko ajan uusia suunnitelmia. Digitalisaatio on yksi mietinnässä olevista trendeistä.

– Meillä se voisi tarkoittaa vaikkapa Murikanrannan alueelle sijoittuvaa seikkailuelämystä, joka aukeaa asiakkaille älypuhelimen kautta, Leppäniemi kertoo.

Euroopassa kiinnostus lähimatkailuun kasvaa voimakkaasti, ja Murikanrannassa ajatusta on viritelty muun muassa pyörämatkailun näkökulmasta. Murikanranta sijaitsee sopivasti Näsijärvireitin varrella.

– Reittiä kiertävä pyöräilijä voisi vaikka yöpyä meillä ja tehdä osan matkastaan vesitaksilla… Tällaisia meillä mietitään, Leppäniemi toteaa.

Päivitetty 25.11.2016

Kuvat: Murikanranta
Teksti: Päivi Stenroos