Ruokapöydästä vireyttä kokoukseen -
Eeva Heinon TOP 5 -vinkit:

  • Suosi ruokailussa kasviksia, kalaa ja täysjyväviljoja.
  •  Syö kevyesti, mutta riittävästi. Maista myös uutuuksia.
  •  Malttia sokerin käyttöön, herkuttele hedelmillä ja pähkinöillä.
  • Muista virkistävä vesi.
  • Pidä kunnon tauko, syö rauhassa ja nauti ruuasta. Hengähdä hetkinen.

Vireyttä kokoukseen ruokapöydästä!

Ruokamaailman vallitseva trendi korostaa selkeitä makuja ja valinnanvapautta. Kokousväen ruokapöytiin katetaan yhä useammin terveellistä lähiruokaa.

Eeva Heino tuli keittiöpäälliköksi Radisson Blu Grand Hotel Tammeriin keväällä 2016 Tampere-talosta. Kokemusta kokousruokailusta on siis ehtinyt kertyä, ja Tammerissa työ jatkuu.

–  Radisson Blulla on erityinen Brain Food -ruokakonsepti, jonka ideana on pitää kokousvieraan verensokeri tasaisena koko kokouspäivän ajan, Heino kertoo.

Tasainen verensokeri auttaa säilyttämään vireyden ja keskittymiskyvyn – ei siis ihme, että kokousjärjestäjiä kiinnostaa se, millaista ruokaa kokousten yhteydessä on tarjolla. Brain Food -konseptin runko on Radisson Blu -ketjussa yhteinen, ja sitä sovelletaan paikallisesti, muun muassa lähellä tuotettuja raaka-aineita käyttäen.

– Kasviksia ja täysjyväviljaa, kalaa ja lihaa kevyissä kastikkeissa… Meillä on tarjolla vaihtoehtoja, joista jokainen voi koota itselleen sopivan aterian, Heino kuvailee.

Konsepti ohjaa välttämään rasvapommeja ja äkillisiä sokeripiikkejä. Kahvipöydässä pieniä makeita herkkuja tasapainotetaan hedelmillä ja pähkinöillä. Tammerissa kokousväkeä virkistävät myös talon omatekoiset marjasmoothiet ja myslipatukat.

Ruoka, asiakkaat ja palautteet innostavat Radisson Blu Grand Hotel Tammerin keittiöpäällikkö Eeva Heinoa työssään: on hienoa päästä mukaan tilaisuuksiin ja nähdä, millaisia reaktioita ruoka herättää.

Puhdas, lähellä tuotettu ruoka ja selkeät maut ovat osa vallitsevaa trendiä: ruoka tarjotaan niin, että ruokailija tunnistaa mitä on syömässä ja saa halutessaan tietää, mistä ruoka on peräisin. Usein asiakkaalle jätetään myös mahdollisuus valita itselleen mieluisa annos.

– Esimerkiksi lounassalaateissa tämä näkyy meillä niin, että niitä ei sekoiteta valmiiksi vaan eri ainekset asetetaan tarjolle erikseen, Heino sanoo.

Ruuan terveellisyys istuu luontevasti osaksi trendiä. Tämä näkyy siinä, että terveellisiä vaihtoehtoja tiedustellaan etukäteen, ja ne todella päätyvät asiakkaiden lautasille.

– Lounaille on laitettu paahdettuja siemeniä, jyviä ja pähkinöitä, ja niiden kulutus on kasvanut selvästi, Heino kertoo.

Kotimaisissa kasviksissa on Heinon mukaan vielä paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia. Erilaiset kaalit, kurpitsat ja juurekset suorastaan odottavat pääsyä ruokapöytiin – eikä kukaan kiellä kokeilemasta niiden kanssa lapsuudesta tuttujen reseptien asemesta jotain täysin uutta.

– Ne ovat aivan mahtavia raaka-aineita sekä kylmiin että kuumiin ruokiin!

Heino seuraa ruokamaailman kansainvälisiä trendejä muun muassa alan kirjallisuuden, lehtien, television ja netin kautta. Hän arvioi, että selkeyttä, valinnanvaraa ja terveellisyyttä painotetaan kokousruokailuissa pitkälle tulevaisuuteen. Trendien muuttuessakin yksi tavoite säilyy varmasti.

– Siihen pyrimme, että kaikille tulee vatsa sopivasti täyteen – ja hyvä mieli, Heino toteaa.

Päivitetty 25.11.2016


Teksti: Päivi Stenroos
Kuvat: Radisson Blu Grand Hotel Tammer